اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

دکتر عباسپور گفت: اهمیت و عملیاتی کردن پشت بام سبز در ساختمان ها که امروزه در دنیا مد نظر است می تواند تا 20 درصد به کاهش آلودگی هوا کمک کند.

خبر آنلاین به نقل از ایسنا نوشت:دکتر مجید عباسپور رییس دانشکده محیط زیست و انرژی به مناسبت روز هوای پاک گفت: عواملی نظیر ریزگردها ، گازهای گلخانه ای که ناشی از دی اکسید کربن است، دی اکسید سولفور و اکسیدهای سولفور که ناشی از منابع متحرک هستند از جمله عوامل آلودگی هوا هستند. البته خوشبختانه در ارتباط با منابع متحرک آلودگی هوا مشکل زیادی نداریم.

رئیس انجمن متخصصان محیط زیست ایران با اشاره به اینکه در کلان شهرهایی همچون تهران با منابع خانگی که به عنوان منابع ثابت آلودگی هوا از آنها یاد می شود روبرو هستیم،گفت: کاهش دما باعث افزایش مصرف انرژی (سوخت های فسیلی مانند گاز) می شود و از آنجایی که در فصول سرد با وارونگی هوا مواجه هستیم، در زمستان بیشتر از سایر فصول با مشکل پایداری و ماندگاری آلودگی هوا در سطح شهر روبرو می شویم.

دکتر عباسپور با بیان اینکه همه اقشار جامعه و سازمانها باید در حد توان خود در زمینه کاهش آلودگی هوا و حفاظت محیط زیست فعالیت کنند گفت: در حوزه مدیریت شهری، سازمانهای مختلفی نظیر شهرداریها، سازمان محیط زیست، وزارت صنایع و معادن و ...  دخیل هستند که باید به مسئله محیط زیست و آلودگی هوا توجه ویژه ای داشته باشند.

وی گفت: افزایش کمیت و کیفیت حمل و نقل عمومی می تواند مردم را ترغیب به استفاده بیشتر از آنها کند و این امر کاهش آلودگی هوا را در پی خواهد داشت.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 30 دی 1393برچسب:پشت بام سبز,آلودگی هوا,محیط زیست, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: میزان نیاز روزانه سوخت در نیروگاه ها 160 میلیون متر مکعب است که 40 میلیون متر مکعب آن از مازوت که سوختی آلاینده است تامین می شود.

 سعید متصدی درگفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار کرد: با تدابیری که امسال اندیشیده شده است میزان مصرف مازوت در نیروگاه ها کاهش یافته است و بیشتر این مراکز گاز مصرف می کنند به طوری که میزان مصرف گاز در نیروگاه ها، امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از 80 میلیون متر مکعب به حدود 100 تا 110 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

وی افزود: از 160 میلیون متر مکعب نیاز روزانه سوخت در نیروگاه ها، 40 میلیون متر مکعب از مازوت و 10تا 15 میلیون متر مکعب با گازوییل تامین می شود.

متصدی ادامه داد: استفاده از مازوت نه برای محیط زیست و نه برای صنایع قابل قبول است زیرا مصرف آن موجب افزایش گوگرد و آلودگی هوا و همچنین بالا رفتن استهلاک در نیروگاه ها می شود که مقرون به صرفه نیست.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 2 دی 1393برچسب:مازوت,نیروگاه,گاز,گوگرد,محیط زیست, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

سفر معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست کشور به قزوین

رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر ضرورت بازنگری در قانون آلودگی هوا گفت: لایحه هوای پاک در حال حاضر در دستور کار مجلس برای تصویب شدن قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر معصومه ابتکار در هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست که پیش از ظهر دوشنبه در دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: ارزیابی، حلقه اتصال توسعه و محیط زیست است و هر چه دقیق‌تر و علمی‌تر انجام شود به توسعه پایدار نزدیک‌تر می شویم.

وی با اشاره به اینکه لایحه ارزیابی زیست محیطی در حال حاضر در دولت تهیه شده است، اظهار داشت: این لایحه در دستور کار مجلس قرار دارد که امیدواریم هر چه سریعتر تصویب شود.

رئیس سازمان محیط زیست همچنین از در دستور کار قرار گرفتن لایحه هوای پاک در مجلس خبر داد و تصریح کرد: این لایحه برای بازنگری قانون آلودگی هوا نزدیک به دو دهه گذشته تهیه شده بود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 18 آذر 1393برچسب:ابتکار,محیط زیست,لایحه,دانشگاه,انرژی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگرچه عرضه بنزین یورو چهار در تهران میزان آلایندگی هوای تهران را کاهش داده اما هنوز مشکلات هوای تهران مرتفع نشده است.
شفاف - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگرچه عرضه بنزین یورو چهار در تهران میزان آلایندگی هوای تهران را کاهش داده اما هنوز مشکلات هوای تهران مرتفع نشده است.
معصومه ابتکار در گفت وگویی  افزود: باید محورهای دیگر برنامه جامع کاهش آلودگی هوا نیز اجرایی شود.

وی گفت: یکی از محورهای برنامه جامع کاهش آلودگی هوا بحث کیفیت سوخت بود که گامهای خوبی برداشته شده است.

ابتکار افزود: اکنون کیفیت هوای تهران در مقایسه با سال گذشته بهتر شده است.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 10 آبان 1393برچسب:ابتکار,بنزین یورو جهار,خودروهای فرسوده,نیروگاه ها,مازوت, توسط مریم قلیزاده |
انجام صحيح معاينه فني موتورخانه موجب كاهش 21 درصدي مصرف سوخت و كاهش 95 درصدي توليد گاز منوكسيد كربن در ساختمان‌ مي‌شود.
 

به گزارش خبرگزاری مهر، كارگاه آموزشي آشنايي با اصول و مباني معاينه فني موتورخانه و راهكارهاي كاهش مصرف و انتشار آلاينده ها با حضور مديران واحدهاي محيط زيست و مسئولين تاسيسات مناطق 22 گانه شهردار‌ي تهران و شركت هاي مجاز به انجام معاينه فني در مجموعه شهرداري برگزار شد.

در اين نشست دكتر علي محمد شاعري رئيس ستاد محيط‌زيست و توسعه پايدار ‌شهردار‌ي ‌تهران با اشاره به اينكه بخش ساختمان حدود 40 درصد مصرف انرژي را به خود اختصاص داده و حدود 30 درصد آلايندگي شهر تهران مربوط به منابع ثابت است ، دلايل عمده اين وضعيت را  عدم رعايت استانداردهاي آلايندگي و اصول فني در طراحي، انتخاب تجهيزات، نصب و راه‌انداري، بهره‌برداري، راهبري و نگهداشت و عدم بازرسي و نظارت كافي برشمرد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 24 مهر 1393برچسب:آلودگی هوا,معاینه فنی موتورخانه,منابع ثابت,شهر تهران,ستاد محیط زیست, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مخترعان موفق به ساخت یک جت اسکی برقی با سرعت بالا و بدون آلودگی شدند.

هیتنا - جت اسکی الکتریکی توسط فیلیپ فرتل (Philippe Fretel) ساخته شده است که یک نمونه زیست محیطی در دریا می باشد. این جت اسکی، حمل و نقل دریایی را آسان کرده است و هزینه نگهداری آن اندک می باشد و همه می توانند بدون داشتن مجوز از آن استفاده کنند.

فرتل مهندس پروژه، گفت: "برای چند سال من رییس یک باشگاه ورزش آبی بودم و در این مدت تحقیق گسترده ای را درمورد اینکه چه طور می شود مصرف انرژی را کاهش داد و از انرژی های به صرفه تری و پاکتری استفاده کرد انجام دادم. من می خواستم وسایل  ساده تر با سر و صدای کمتر برای استفاده ی عموم درست کنم و از تولید بیشتر گازهای گلخانه ای جلوگیری کنم."

 این جت برقی دارای یک موتور است که قدرت یک توربین را دارد و قادر است در مدت یک ساعت سرعت خود را به 15 گره در 30 کیلومتر در ساعت برساند. ساختار این جت از مواد کامپوزیت است که برای هواپیما ساخته شده است. نمونه اولیه آن در جشنواره کن در اواخر سال 2011 ارائه شد و بعد دو مدل از آن که یک نمونه آن فیبر کربنی است به بازار عرضه شد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 12 مهر 1393برچسب:جت اسکی,گازهای گلخانه ای,حمل ونقل دریایی,انرژی,فیلیپ فرتل, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

جالب است که یک چای درست کردن بدون دقت کافی، آب و سوخت و برق و زمان و پول ما را به هدرمی دهد و هوا را هم آلوده می کند. 

 اکسیژن – مصطفی طهماسبی * - معمولا در کشور ما، افراد در خانه ها و حتی محل کار روزی چند بار چای درست کرده می نوشند و این کار مقادیر زیادی زمان، سوخت و آب را به هدر می دهد و هوا را نیز آلوده می سازد. اما چگونه؟

خانواده های یک ، دو و سه نفره در ایران زیاد هستند و اینان هر بار که چای درست می کنند یک کتری یا سماور بزرگ را پر از آب می کنند و روی شعله اجاق می گذارند و با خیال راحت به کارهای دیگر می پردازند تا آب جوش بیاید و چای را دم کنند و در بسیاری اوقات این آب آنقدر می جوشد تا تمام شود.

به عبارت دیگر یک خانواده مثلا 2 نفره برای نوشیدن دو لیوان چای که نیم لیتر می شود، یک کتری یا سماور 5 لیتری آب جوش درست می کند. یعنی 4 و نیم لیتر آب جوش اضافه که یا بخار می شود یا بدون استفاده درون کتری می ماند و سرد می شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 14 شهريور 1393برچسب:چای,صرفه جویی,آب,سوخت,برق, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.